Latest Video:

News:




Next Event:


Gravity 100 Hare Scrambles
Location: St. Johns AZ
Date: June 24, 2017


Bikes/Quads/Trikes/UTVs

PARADE DOWNTOWN (LET BY ST JOHNS POLICE DEPT)
EVERYONE WELCOME RIDE YOU BIKES, QUADS OR UTVS
FRIDAY JUNE 23 AT 5PM


Gate: Friday 2pm-10pm only and Saturday 6am-10pm

Registration: Friday 6pm-9pm and Saturday 6am-all day at the track.

Gate Fees: Per Day $10 per adult, $5 Youth, 5yrs under Free (Camping at the track full hookups available.

Transponder: $10

Entry Fees: Bikes/Quad/Trike $65, Pro Bike/Quad $100, UTV $125, UTV Pro $225, Minis $45, PeeWee $35, UTV 170 $45, Unclassified (Practice) $20

Rules

NO PLAY AND PIT RIDING

Pack in Pack out all garbage!

Camp fires in metal container

Go to azopracing.com for a list of all classes.

Saturday
Mandatory Riders Meeting 7am
Practice - 7:00am-7:30 - Unclassified Big Bikes/ATV’s - 1 lap
Race 1 - 7:30am-8:00 - Peewee Bikes - 30 min
Race 2 - 8:10am-8:40 - Peewee Quads - 30 min
Race 3 - 8:50am-9:20 - UTV 170cc/Trophy Karts - 30 min
Race 4 - 9:30am-10:30 - Bike/Quad Minis - 1hr
Practice - 10:45am-12:30 - Unclassified UTV - 1 lap
Race 5 - 12:40am-2:25pm - All Big Bikes - 1hr 45 min
Race 6 - 2:30pm-4:15 - All Big ATV’s - 1hr 45 min
Race 7 - 4:30pm-6:00 - UTV’s - 1.5hrs
Must be on the starting line no later than 7:15am to be allowed to do the practice (no refunds)
*All race times are approximate – the next race will start when the course is clear and safe for everyone. It is your responsibility to be ready and on the line when your race starts.

Unique course layout- Start at the Apache County Fair Grounds-start on the horse track, then race through offroad track, jump on city street to dirt road its about 10 miles to the Blue Hills area then race around a 6 mile loop for 7 laps and then an AZOP Race Official will send you back (at race speed) to Apache County Fair Grounds the same way you raced in on to the finish line.

Grand prix finish once the overall leader completes all laps at the Blue Hills an AZOP official will send you back to the Apache Fair Grounds at race speed to the checker flag.

Start/Finish: At the Apache County Fair Grounds (camping area)

Pit Area: Blue Hills riding area located about 3 miles North of St. Johns AZ and the Start/Finish.

RV Hook Ups at Apache County Fair Grounds- Call Kay McDevitt 928-245-1400 there will be a fee, she always rents out RVs but limited.

Directions: Apache County Fair Grounds 845 W 4th St St. Johns Arizona

More info: Call 623-363-9665 or email kyle@azopracing.com



Upcoming Race:


Mormon Lake Grand Prix
Location: Mormon Lake AZ
Date: July 7-9, 2017



UTV’s-Quads-Trikes-Bikes

Vendor Row “Party in the Pits”

2 days of racing (points for both days) You can Race one day or both.

Race right in the middle of downtown Prescott Valley!

Gate: Friday 2pm-10pm, Sat/Sun 6am-10pm

Registration: Friday 6pm-8pm at the track/Sat/Sun 6am-all day

Gate Fees: Per Day $10 per adult, $5 Youth, 5yrs under Free

Camping Fee: $20 per vehicle for the weekend. Camping at the track. Fires must be in metal fire container

Transponder: $10

Entry Fees: Per Day-$20 unclassified, $65 Bike/Quads, $100 Pro Bike/Quad, $90 UTV, $190 UTV PRO, Mini $45, $35 Pee Wee $35

Both Days $110 Bike/Quads, $200 Pro Bike/Quad, $160 UTV, $380 UTV PRO, $70 Mini, $50 Pee Wee
(Discount pricing if you race both days, must sign up on Sat for both days to receive discount, no refunds)

Rules
33% Trophy’s
NO PLAY AND PIT RIDING
NO RIDING ON THE TRACK AFTER THE RACES
QUITE TIME 10PM
Pack in Pack out all garbage!

We have added a UTV PRO Class for 2017!

*Race Times Sat Practice - 8:00am-8:20 - UTV Unclassified - 20 Min
Practice - 8:20am-8:40 - Quad Unclassified - 20 Min
Practice - 8:40am-9:00 - Bike Unclassified - 20 Min
WATER BREAK
Race 1 - 9:10am-10:00 - All UTVs - 50 Min
Race 2 - 10:10am-11:00 - All Quads/Trikes - 50 Min
WATER BREAK
Race 3 - 11:10am-11:50 - Mini ATVs - 40 Min
Race 4 - 12:00pm-12:40 - Mini Bikes 80-150cc, 65A/B/ Women C /Vintage - 40 min
Race 5 - 12:50pm-1:40 - All Bikes - 50 Min
Race 6 - 1:50pm-2:20 - Pee Wee Bikes 50cc/65C - 30 Min
Race 7 - 2:30pm-3:00 - Pee Wee Quads - 30 Min
Race 8 - 3:10pm-3:40 - Youth UTV 170cc/Trophy Karts - 30 Min

*Race Times Sun
Race 1 - 8:00am-8:50 - All UTVs - 50 Min
Race 2 - 9:00am-9:50 - All Quads/Trikes - 50 Min
WATER BREAK
Race 3 - 10:00am-10:40 - Mini ATVs - 40 Min
Race 4 - 10:50am-11:30 - Mini Bikes 80-150cc, 65A/B/ Women C /Vintage - 40 min
Race 5 - 11:40am-12:30 - All Bikes - 50 Min
WATER BREAK
Race 6 - 12:40pm-1:10 - Pee Wee Bikes 50cc/65C - 30 Min
Race 7 - 1:20pm-1:50 - Pee Wee Quads - 30 Min
Race 8 - 2:00pm-2:30 - Youth UTV 170cc/Trophy Karts - 30 Min

*All race times are approximate – the next race will start when the course is clear and safe for everyone. It is your responsibility to be ready and on the line when your race starts.

Directions: Mormon Lake Lodge 1991 Mormon Lake Rd, Mormon Lake, AZ 86038

More info: Call 623-363-9665 or email kyle@azopracing.com



Upcoming Race:


Cinder Mountain Hare Scrambles
Location: Flagstaff AZ
Date: July 22-23, 2017


Course: 16-25 mile loops that winds throught the pine trees and up cinder and down cinder hills. No other terrain like it!

Bikes/Quads/Trikes/UTVs

No Gate Fee - Free Camping

Registration/Tech: Friday 4pm-8pm and Saturday 6am-10am at the track

Entry Fees: Bikes/Quad/Trike $85 - Pro Bike/Quad $120-UTV $145-UTV Pro $245-Minis $55-PeeWee $45-UTV 170 $55-Unclassified (Practice) $20-Transponder $10

Rules
MUST HAVE SPARK ARRESTORS
MUST HAVE FUEL MAT UNDER MACHINE WHILE PITTING
MUST TECH FOR THIS RACE!
Pack in Pack out all garbage!
Go to azopracing.com for a list of all classes.
33% Trophy’s up to 3rd place

MANDATORY RIDERS MEETING AT 7AM AT AZOP TRAILER

SATURDAY
Practice - 7:30am - Unclassified Bikes/Quads - 1 lap
Practice - 8:30am - Unclassified UTV’s - 1 lap
Race 1 - 10:00am-12:00 - All Big Bikes - 2 hr
Race 2 - 12:30pm-2:30 - All Big ATV’s - 2 hr
Race 3 - 3:30pm-5:00 - All UTV’s - 1.5 hr

SUNDAY
Race 1 - 7:30am-8:00 - Peewee Bikes - 30 min
Race 2 - 8:15am-8:45 - Peewee Quads - 30 min
Race 3 - 9:00am-9:30 - UTV 170cc - 30 min
Race 4 - 10:00am-11:00 - Bike/Quad Minis - 1 hr
Race 5 - 11:30am - TEAM Bike Race - 4 laps

Must be on the starting line no later than 7:15am to be allowed to do the practice (no refunds)
*All race times are approximate – the next race will start when the course is clear and safe for everyone. It is your responsibility to be ready and on the line when your race starts.

TEAM BIKE RACE INFO (Sunday Race)
Entry Fees: $150 per Team/$100 Ironman/Transponder $10
Classes: Team Expert/Team Sportsman/Team Vet/Family Team/Ironman
New Class Family Team- you can have any mixture of family member- Mom/Dad and Son/Daughter

Rules:
Up to 4 person teams
Can use your own bikes
Switch riders anytime in the designated pit area only
Must have same numbers on ALL Bikes
All team members must have their own transponder

Directions: Cinders OHV area, From Flagstaff:  Take Highway 89 North 8 miles, turn East on Forest Road 776 (there is a sign posted Cinder Hills OHV), follow that road 1.5 miles to the main Staging area
 




NEW MANDATORY UTV RULES


1) ALL UTVS MUST HAVE SIREN/SOUNDER
CLICK HERE
2) You must have a rear light bar with amber and blue flashing and solid amber.
You can get rear chase led light bars at Star Light Bars. Tell them you race AZOP and he will give you a discount.

Click here to goto Star Light Bars.




QUAD Update and Rule:


Mandatory Lanyards on all peewee, mini and big Quads, if you do not have them we may not allow you to race or we may give you a penalty.

NUMBERS- If you do not have legible numbers on the front and rear of the Quad we might not allow you to race or we may give you a penalty.



Camping and Pit Rules


  • NO PLAY RIDING - IF YOU OR YOUR KIDS GET CAUGHT RIDING IN THE PITS AND CAMPING AREA YOU WILL BE DISQUALIFIED AND NO REFUNDS!
  • Must wear helmet all times.
  • Contained campfires in metal container only.
  • Keep pets on a leash.
  • No children on bicycles near the race course.
  • No flying Drones without AZOP’s Permission.
  • Please pick up all your TRASH and take it home with you.
  • Read the Rules on our website before you race. www.azopracing.com
  • T-shirts, hats and sweatshirts will be for sale at the AZOP registration trailer.
  • Be respectful to registration and scoring personnel we will not tolerate yelling and rude behavior.
  • Pit area on the course is 5 MPH - you can be penalized for speeding thru this area during the race.
  • 5 MPH through Scoring Chute and in front of AZOP Trailer - you will be penalized for Speeding.
  • Do NOT go in front of the scoring trailer to talk to personnel, if you have a question or problem with scoring you MUST go to the Registration table. Do NOT talk to scoring during the races.
  • If you have a protest or questions with results our Referee Dan Rees will handle it.
  • Do NOT go onto the race course - Must stay 25’ behind the course.
  • There will be a 30 minute protest period after race results are posted no exceptions. You MUST Wait!
  • We will have several sweep riders and watchers all over the course, so make sure you stay on the marked track or you will be disqualified for cutting the course.
  • If there is a downed rider PLEASE make sure you stop to make sure they are ok and let the sweep rider or next check point know what mile marker they are at.
  • Thanks for coming have a great time and have fun. We want everyone to be SAFE and enjoy the races.




The wait is finally over for the iPhone AZOP Mobile App. So now we have the app for Android and iPhone. Download it now by putting in AZOP or clicking this link below. Please let us know if we should add any other features. We are hoping this app serves as a big help to our racers. Get it today, It's free.

Get it on Google Play


Racing With US?


All Racers who enter any race will get a $10 Rocky Mountain Gift Card. This is good for all races including non-points races. Each race you enter you get a gift card. You can hold on to the cards and use more than one to purchase products.


Click Here To
Subscribe To The
AZOP Newsletter!